Дипломци
Online књижара
Адресар
English
Студентски парламент
  Повратак на почетну  
Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија
Београд
 
   
О Школи   Студирање   Упис семестра   Е - учење (Moodle)   Лабораторије и центри   Маркетинг и послови   Акредитација
   
   
     
Радови на међународним конференцијама
Радови на домаћим конференцијама
Радови у међународним часописима
Радови у домаћим часописима
Уџбеници
Почетна >> Адресар >> др Вера Петровић
 
 
 
др Вера Петровић  
Професор  
 
 
 

Рођена је 1965. у Трстенику. Средњу математичку школу завршила је у Трстенику. Диплому инжењера електронике стекла је 1989. у Загребу на Војнотехничком факултету - смер аутоматско управљање. Свој магистарски рад из области нових материјала и технологија за израду сензора и кондензатора, под насловом "Утицај механичке активације на кинетику синтеровања система CаО-ТiО2" одбранила je 27.03.2002. у Центру за мултидисиплинарне студије Универзитета у Београду, код ментора академика Момчила М. Ристића.Докторску тезу под називом "Синтеза и својства диелектричне керамике система MgO-TiO2" одбранила је 19.10.2007. на Техничком факултету у Чачку. 
Предмети
 
Предмети на којима је Професор ангажован.

Дигитални системи управљања - 240212
Електротехнички материјали и компоненте - 101107
Основи информатике и рачунарства - 101407
Управљање динамичким системима - 220111
Управљање у реалном времену - 141307

 
Радна биографија
 

Индустрија хидраулике и пнеуматике «Прва петолетка» – Трстеник, 1989-1998, самостални пројектант у развоју. У допунском радном односу професор у средњој Техничкој школи у Трстенику.Члан тима за подизање куполе на Храму Свети Сава. Од 2000. године запошљена је у Вишој електротехничкој школи у Београду, као стручни сарадник, а од 2003. предавач је на предмету Електротехнички материјали и компоненте. Од 2004. шеф је смера за Аутоматику. На пројекту је Министарства за науку Проучавање међузависности у тријади "синтеза-структура-својства" за функционалне материјале, чији је руководилац академик Момчило М. Ристић.


 
Професионалне активности
 

Индустрија хидраулике и пнеуматике «Прва петолетка» – Трстеник, 1989-1998, самостални пројектант у развоју. У допунском радном односу професор у средњој Техничкој школи у Трстенику.Члан тима за подизање куполе на Храму Свети Сава. Од 2000. године запошљена је у Вишој електротехничкој школи у Београду, као стручни сарадник, а од 2003. предавач је на предмету Електротехнички материјали и компоненте. Од 2004. шеф је смера за Аутоматику. На пројекту је Министарства за науку Проучавање међузависности у тријади "синтеза-структура-својства" за функционалне материјале, чији је руководилац академик Момчило М. Ристић. У школској 2006/07 учествовала је у Акредитацији Више електротехничке школе и акредитовала Студијски програм Аутоматика и системи управљања возилима, чији је руководилац.


 
Контакт информације
 
Термини консултација:
Понедељак 12-14 Уторак 13-14 и 17-18
Кабинет: 06
E-Mail: vera.petrovic@viser.edu.rs

 
     
   
| О Школи | Студирање | Упис семестра | Маркетинг и послови | Лабораторије и центри | Дешавања |
  © Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија, Војводе Степе 283, Београд
web@viser.edu.rs