Spinner

Dokument se učitava

VIŠER

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija

Beograd

lntgoduction of pagt-time and shogt cycle studies in Segbia / PT&SCHE

Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija (VIŠER) je jedan od partnera u međunarodnom projektu u okviru Erazmus+ programa za razvoj u visokom obrazovanju. Zvanični naziv projekta je "Introduction of part-time and short cycle studies in Serbia", 561868-EPP-1-2015-1-EE-EPPKA2-CBHE-SP, odnosno ”Uvođenje produženog studiranja i kratkih programa u Srbiji”.

Ovaj projakat ima za ciljeve: uvođenje pojma, osnovna i organizacije produženog studiranja i kratkih programa u Zakon o visokom obrazovanju, kao i postavljanje pravila o tehnologijama i metodologijama u organizaciji tradicionalnih i online programa i realizaciju pilot programa produženog studiranja i pilot programa kratkih programa studiranja.

Uloga VIŠER-a u realizaciji projekta je da zajedno sa ostalim partnerima na Projektu učestvuje u pripremi dokumentacije potrebne za uvođenje tradicionalnih i online programa produženog studiranja i kratkih programa.

Takođe, VIŠER će poneti ulogu i jedne od prvih visokoškolsik institucija u Srbiji koja će uvesti produženo studiranje i kratke programe, kroz realizaciju pilot programa:  online kratkog programa u oblasti Programiranja,  tradicionalnog kratkog programa u oblasti Dijagnostike vozila i produženog studiranja na studijskom programu Informacioni sistemi.

Kursevi koji su u toku

© 2018 Visoka škola elektrotehnike i računarstva strukovnih studija, Beograd
Vojvode Stepe 283, office@viser.edu.rs, 011/2471-099