Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

Милош Пејановић

Образовање

  • Основне академске студије: Војнотехничка академија у Загребу, Рачунарска техника, специјалност хардвер [1982. -1987. (10 семестара)]
  • Магистарске студије: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука, Информациони системи [2000. - 2004.]

Биографија

Рођен у Олову, БиХ. Завршио је Техничку средњу војну школу – смер телекомуникације у Загребу 1982. године. Завршио је студије 1987. године на Војно-техничкој академији у Загребу – смер рачунарска техника, специјалност хардвер по студијском програму у трајању од 10 семестара и дипломирао на тему „Методе представљања знања у вештачкој интелигенцији“ код ментора проф. др Слободана Рибарића. Постдипломске студије је завршио 2004. године на Факултету организационих наука у Београду, смер информациони системи и одбранио тезу „Развој информационих система у интернет окружењу коришћењем софтверских компоненти са посебним освртом на примену у војсци“ код ментора проф. др Божидара Раденковића.

На националном универзитету „Карол I“ Букурешт у Румунији, завршио је 2006. године додатно постдипломско усавршавање „Information resource management“. 

Поседује тест-лиценцу ECDL Authorized Tester, JISA, 21.03.2007. god (licenca CS 0373J).

Објавио је више радова на SYMOPIS, Војнотехничком гласнику, ETRAN, OTEH и YUINFO.

Професионалне активности

- Од 1987. године радио је као наставник у Центру војнотехничких школа КоВ ЈНА у Загребу за предмете информатика, програмирање, микропроцесори и дијагностичке методе у рачунарској техници.

- Од 1992. године радио је у Министарству одбране као руководилац организационе целине која се бавила развојем, увођењем и одржавањем информационог система војне обавезе (ВОЈЕВИД) за потребе Министарства одбране.

- Од 2008. године је био на дужности начелника Центра за командно-информационе системе и информатичку подршку Министарства одбране и Војске Србије – развојно-истраживачке установе која се бави развојем, имплементацијом и одржавањем информационих система специфично за потребе Министарства одбране и Војске Србије, укључијући софтверске компоненте C4ISR система. 

- Од 2018. године је изабран за предавача у Одсеку Висока школа електротекнике и рачунарства Београд.

- Од 2021. године је именован за руководиоца студијског програма Информациони системи у Одсеку Висока школа електротекнике и рачунарства Београд.

- Од 2022. године је именован за помоћника за наставу руководиоца Одсека Високе школе електротекнике и рачунарства Београд

Референце

мр Милош Пејановић слика

мр Милош Пејановић

Kабинет: 501

Eлектронска пошта: milos.pejanovic@viser.edu.rs

Консултације
  • Уторак: 13:00-15:00
  • Среда: 13.00-15.00
Предмети
© 2023 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099
Радно време: Понедељак - Петак 09:00-17:00