Spinner

Документ се учитава

АТУСС

ВИШЕР

Академија техничко-уметничких струковних студија Београд

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства

Конкурси

Jaвни позив за ЕРАЗМУС+ размену студената и наставног особља – пројекти мобилности

постављено 2021-06-15 08:44:42

У оквиру ЕРАЗМУС+ програма - међународне кредитне мобилности - расписује се конкурс за мобилност студената и запослених Академије техничко-уметничких студија, Одсека Висока школа електротехнике и рачунарства за академску 2021/2022. годину.

Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства нуди 10 одобрених стручних пракси за студенте и 5 одобрених мобилности за запослене. Све мобилности морају бити реализоване до краја летњег семестра 2022. године. Информације о дужини трајања мобилности за студенте и наставно особље, земљама у којима се може реализовати мобилност, као и финансијској подршци током мобилности, могу се пронаћи овде: линк

Информације о условима и документима потребним за пријаву студената на овај конкурс се налазе на следећој адреси: https://www.viser.edu.rs/stranica/prijavljivanje

(Документ под називом „Уговор о стручној пракси“ студенти приликом пријаве на конкурс попуњавају само у оним ставкама које су у стању да попуне у овој фази)

Детаљи везани за статус студената током обављања праксе и признавање међународне мобилности могу се наћи на следећој адреси:https://www.viser.edu.rs/stranica/mobilnost

Студенти и запослени заинтересовани за мобилност могу се јавити са евентуалним питањима у вези конкурса на адресу mobility@viser.edu.rs.

Детаљни услови бодовања и одабира кандидата за међународну мобилност, како за студенте, тако и за запослене, дефинисани су правилником Школе који можете пронаћи на следећем линку: https://www.viser.edu.rs/uploads/2019/03/pravila_uslovi_selekcija_kandidata_medjunarodna_mobilnost.pdf

Пријава за мобилности траје до 28. јуна, 2021. године у 24h. Све пријаве, како за студенте, тако и за запослене, морају бити до назначеног рока послате на адресу mobility@viser.edu.rs. Непотпуне пријаве неће бити разматране. Кандидати ће бити обавештени о статусу своје пријаве путем мејла најкасније 3. јула, 2021 године. Рок за подношење евентуалне жалбе на резултате процеса селекције је 10. јул 2021. године.

Заинтересовани за мобилност (како студенти, тако и запослени) треба самостално да пронађу и потврде могућност обављања мобилности у европским земљама. Централни претраживач за стручне праксе у ЕУ налази се на следећем линку https://erasmusintern.org/.

У Водичу за студентску мобилност, који се налази и на интернет страници школе, можете пронаћи низ корисних информација у вези са мобилностима за студенте: https://www.viser.edu.rs/uploads/2021/01/Vodi%C4%8D_za_studentsku_mobilnosti.pdf.

Запослени могу посетити друге високошколске установе као гостујући предавачи или пак учествовати у обуци коју организује установа домаћин. Запослени такође самостално контактира установе за које је заинтересован или које имају отворене позиве за реализацију пројеката мобилности. Установе које би потенцијално биле заинтересоване да буду домаћини можете пронаћи и међу пројектним партнерима ВИШЕР-а на страници: https://www.viser.edu.rs/partnerstva.

НАПОМЕНА: Мобилности се морају реализовати уз поштовање свих епидемиолошких мера које су на снази у држави институције пријема. У случају погоршања епидемиолошке ситуације, постоји могућност да мобилности буду реализоване виртуелно или да буду отказане.

IAESTE - стручна пракса у иностранству у току 2020. године

постављено 2019-12-13 15:08:48

Расписан је IAESTE конкурс за студенте техничких и природних наука за стручну праксу и усавршавање у иностранству у току 2020. године. Од ове године могу се пријавити и студенти 1. и 2. година Мастер студија Високе школе електротехнике и рачунарства струковних студија у Београду. 

Кандидати IAESTE конкурса треба да испуњавају следеће услове:

  • да имају статус студента у овој школској години; 
  • да им је просечна оцена од почетка студија већа од 7,50; 
  • да владају једним од следећих страних језика: енглеским, француским, немачким, италијанским или шпанским; 
  • да нису старији од 28 година.

Неопходно је попунити ON-LINE ПРИЈАВУ (погледати Сугестије за попуњавање пријаве), а затим предати уверење о положеним испитима и поднети индекс на увид у просторијама IAESTE-а сваког радног дана од 11 до 15 часова закључно са 27.12.2019. године.

Детаљније информације погледати на линку ОВДЕ >>>

© 2021 Одсек Висока школа електротехнике и рачунарства, Београд
Војводе Степе 283, office@viser.edu.rs, +381 11 2471 099